ir. Schelto Doyer Architect | Stadsvernieuwing Door Fundering en Uitbreiding Woning In Monument Amsterdam Jordaan
ir. Schelto Doyer Architect | Stadsvernieuwing Door Fundering en Uitbreiding Woning In Monument Amsterdam Jordaan
ir. Schelto Doyer Architect | Stadsvernieuwing Door Uitbreiding Woning In Monument Amsterdam Jordaan
ir. Schelto Doyer Architect | Stadsvernieuwing Door Fundering en Uitbreiding Woning In Monument Amsterdam Jordaan
ir. Schelto Doyer Architect | Stadsvernieuwing Door Fundering en Uitbreiding Woning In Monument Amsterdam Jordaan
ir. Schelto Doyer Architect | Stadsvernieuwing Door Fundering en Uitbreiding Woning In Monument Amsterdam Jordaan
ir. Schelto Doyer Architect | Stadsvernieuwing Door Fundering en Uitbreiding Woning In Monument Amsterdam Jordaan
ir. Schelto Doyer Architect | Stadsvernieuwing Door Fundering en Uitbreiding Woning In Monument Amsterdam Jordaan
ir. Schelto Doyer Architect | Stadsvernieuwing Door Fundering en Uitbreiding Woning In Monument Amsterdam Jordaan
ir. Schelto Doyer Architect | Stadsvernieuwing Door Fundering en Uitbreiding Woning In Monument Amsterdam Jordaan
ir. Schelto Doyer Architect | Stadsvernieuwing Door Fundering en Uitbreiding Woning In Monument Amsterdam Jordaan

De fundering van dit monument, ‘De Verdieping’ aan de Binnen Wieringerstraat, Amsterdam moest hersteld worden. Tevens bleek stabilisatie van de voorgevel noodzakelijk. Bij de start van het werk bleek de bodem ernstig vervuild. Daarom is eerst een 50cm dikke grondlaag gesaneerd. Pas daarna zijn stalen buispalen geheid, voorzien van wapening en gevuld met beton. Vervolgens is een betonnen vloer gestort. Een stalen portaal, net achter de oude houten pui, stabiliseert de voorgevel. Een bijkomend voordeel: door de noodzakelijke sloop is voor de begane grond en bel-etage een nieuwe, betere indeling gemaakt. Zo is de overdekte binnenplaats opengemaakt en heeft de woning  weer een buitenruimte gekregen.

Type: renovatie van een fundering en gevel van een monument, Amsterdam
Bureau: ir. Schelto Doyer architect, Amsterdam
Projectarchitect: architect Doyer
Opdrachtgever: VVE de Verdieping, Ivo Biegman
Foto’s: Luuk Kramer, luukkramer.nl