ir. Schelto Doyer Architect | Herbestemming Kantoorpand Tot Woonhuis Door Verbouwing Uitbreiding Met Badkamers Woonkeuken En Serre Amsterdam Zuid
ir. Schelto Doyer Architect | Herbestemming Kantoorpand Tot Woonhuis Door Verbouwing Uitbreiding Met Badkamers Woonkeuken En Serre Amsterdam Zuid
ir. Schelto Doyer Architect | Herbestemming Kantoorpand Tot Woonhuis Door Verbouwing Uitbreiding Met Badkamers Woonkeuken En Serre Amsterdam Zuid
ir. Schelto Doyer Architect | Herbestemming Kantoorpand Tot Woonhuis Door Verbouwing Uitbreiding Met Badkamers Woonkeuken En Serre Amsterdam Zuid
ir. Schelto Doyer Architect | Herbestemming Kantoorpand Tot Woonhuis Door Verbouwing Uitbreiding Met Badkamers Woonkeuken En Serre Amsterdam Zuid
ir. Schelto Doyer Architect | Herbestemming Kantoorpand Tot Woonhuis Door Verbouwing Uitbreiding Met Badkamers Woonkeuken En Serre Amsterdam Zuid
ir. Schelto Doyer Architect | Herbestemming Kantoorpand Tot Woonhuis Door Verbouwing Uitbreiding Met Badkamers Woonkeuken En Serre Amsterdam Zuid
ir. Schelto Doyer Architect | Herbestemming Kantoorpand Tot Woonhuis Door Verbouwing Uitbreiding Met Badkamers Woonkeuken En Serre Amsterdam Zuid
ir. Schelto Doyer Architect | Herbestemming Kantoorpand Tot Woonhuis Door Verbouwing Uitbreiding Met Badkamers Woonkeuken En Serre Amsterdam Zuid
ir. Schelto Doyer Architect | Herbestemming Kantoorpand Tot Woonhuis Door Verbouwing Uitbreiding Met Badkamers Woonkeuken En Serre Amsterdam Zuid
ir. Schelto Doyer Architect | Herbestemming Kantoorpand Tot Woonhuis Door Verbouwing Uitbreiding Met Badkamers Woonkeuken En Serre Amsterdam Zuid

Het pand is onderdeel van een bouwblok gelegen aan de Apollolaan in Amsterdam – Zuid en is met zijn kenmerkende architectuur onderdeel het plan Zuid dat Berlage voor de deel van Amsterdam heeft ontworpen.
Het pand werd tot voor kort gebruikt als kantoor. De opdrachtgevers wilden het, na aankoop, weer de herbestemming teruggeven van zijn oude functie – woonhuis – om er te gaan wonen. Om het voor bewoning geschikt te maken moest er verbouwd worden.
Op de verdiepingen voorzag de ingreep in het terugbrengen van vier slaapkamers en één badkamer per etage. De ingreep op de begane grond was uitgebreider. Zo werd aan de voorzijde het bestaande keukentje omgebouwd en geschikt gemaakt als garderobe. De dienstslaapkamer veranderde in een grote woonkeuken. Tijdens de bouw bleek de bestaande dragende staalconstructie onder het balkon zwaar door roest aangetast. Voor het herstel bleek afbraak van het balkon noodzakelijk. De serre uit de jaren ’80 moest ook verwijderd worden. Ervoor in de plaats kwam een nieuwe, grotere, met meer zicht op de tuin. Het kantoor aan de achterzijde werd woonkamer en voorzien van een gesloten gashaard.

Type: hergebruik kantoor door herbestemming tot woning in Amsterdam - Zuid, eengezinswoning door verbouwing en uitbreiding van slaapkamers, badkamers, keuken woonkamer en serre.
Bureau: ir. Schelto Doyer architect, Amsterdam
Projectarchitect: architect S. Doyer
Aannemer: Groen en Zn., Weesp
Opdrachtgever: particulier
Foto’s: Luuk Kramer, luukkramer.nl