ir. Schelto Doyer Architect | Van Garage Tot Tuinhuis Bussum Hergebruik Door Herbestemming
ir. Schelto Doyer Architect | Van Garage Tot Tuinhuis Bussum Hergebruik Door Herbestemming
ir. Schelto Doyer Architect | Van Garage Tot Tuinhuis Bussum Hergebruik Door Herbestemming
ir. Schelto Doyer Architect | Van Garage Tot Tuinhuis Bussum Hergebruik Door Herbestemming

Het tuinhuis bevindt zich in de hoek van een tuin rond een huis uit 1906 in de lommerrijke wijk Het Spieghel van Bussum. De opdracht behelsde het vervangen van de garage – een platte doos – door een carport en een fietsenberging. Tijdens het proces ontstond het idee de garage te verbouwen tot tuinhuis. Langs de garage werd een terras aangebracht en het gebouw zelf werd voorzien van een grote zogenaamde langskap. De oude garage werd in tweeën gedeeld waarbij het voorste deel dient als fietsen berging. Het achterste deel is als tuinhuis ingericht met daklichten en open haard. De kenmerken van de architectuur van de villa zijn gecombineerd met nieuwe inzichten en vormen zo een synthese waarbij maat, materiaal, detaillering en kleur op elkaar zijn afgestemd. Het resultaat is een goed voorbeeld hoe herbestemming leidt tot hergebruik.

Type: hergebruik van garage door herbestemming tot tuinhuis, garage van een villa in Bussum wordt verbouwd en uitgebreid.
Bureau: ir. Schelto Doyer architect, Amsterdam
Projectarchitect: architect Doyer
Aannemer: Snelder, Huizen
Opdrachtgever: de heer H. Hoogsteen
Foto’s: Luuk Kramer, luukkramer.nl