ir. Schelto Doyer Architect | Uitbreiding Eengezinswoning Met Woonkeuken En Badkamer Badhoevedorp Jaren 30 Twee Onder Een Kap
ir. Schelto Doyer Architect | Uitbreiding Eengezinswoning Met Woonkeuken En Badkamer Badhoevedorp Jaren 30 Twee Onder Een Kap
ir. Schelto Doyer Architect | Uitbreiding Eengezinswoning Met Woonkeuken En Badkamer Badhoevedorp Jaren 30 Twee Onder Een Kap
ir. Schelto Doyer Architect | Uitbreiding Eengezinswoning Met Woonkeuken En Badkamer Badhoevedorp Jaren 30 Twee Onder Een Kap
ir. Schelto Doyer Architect | Uitbreiding Eengezinswoning Met Woonkeuken En Badkamer Badhoevedorp Jaren 30 Twee Onder Een Kap
ir. Schelto Doyer Architect | Uitbreiding Eengezinswoning Met Woonkeuken En Badkamer Badhoevedorp Jaren 30 Twee Onder Een Kap
ir. Schelto Doyer Architect | Uitbreiding Eengezinswoning Met Woonkeuken En Badkamer Badhoevedorp Jaren 30 Twee Onder Een Kap
ir. Schelto Doyer Architect | Uitbreiding Eengezinswoning Met Woonkeuken En Badkamer Badhoevedorp Jaren 30 Twee Onder Een Kap
ir. Schelto Doyer Architect | Uitbreiding Eengezinswoning Met Woonkeuken En Badkamer Badhoevedorp Jaren 30 Twee Onder Een Kap
ir. Schelto Doyer Architect | Uitbreiding Eengezinswoning Met Woonkeuken En Badkamer Badhoevedorp Jaren 30 Twee Onder Een Kap
ir. Schelto Doyer Architect | Uitbreiding Eengezinswoning Met Woonkeuken En Badkamer Badhoevedorp Jaren 30 Twee Onder Een Kap
ir. Schelto Doyer Architect | Uitbreiding Eengezinswoning Met Woonkeuken En Badkamer Badhoevedorp Jaren 30 Twee Onder Een Kap

Het woonhuis – de helft van een twee-onder- één kapwoning – staat in een in de jaren ’30 aangelegde wijk van Badhoevedorp. De opdrachtgever wilde een grote woonkeuken met een kantoorruimte realiseren. Hiervoor werden de bestaande berging en garage gesloopt. Als uitgangspunt voor de architectuur van de uitbreiding diende de bouwstijl van de woning. Door aan de tuinzijde een brede pui te plaatsen is een grote op de tuin gerichte woonkeuken ontstaan. Vanuit deze keuken loopt een trap naar de kantoorruimte in de kap. De oude keuken is bij de woonkamer gevoegd. In de tweede fase werd de badkamer verbouwd. Door het plaatsen van een grote dakopbouw met daklicht is een aparte douche ontstaan. Deze is met glazen platen afgescheiden van de rest van de ruimte. Het daklicht maakt de badkamer licht en optisch ruimer.

Type: uitbreiding en verbouwing van een eengezinswoning, Badhoevedorp, de helft van een dubbele woning wordt voorzien van serre en dakopbouw ten behoeve van woonkeuken, kantoor en douche.
Bureau: ir. Schelto Doyer architect, Amsterdam
Projectarchitect: architect S. Doyer architect
Aannemer: Wildeboer, Schoorl resp. KBK-bouw, Volendam
Opdrachtgever: M. de Groot
Foto’s: Luuk Kramer, luukkramer.nl