bureau

ir. Schelto Doyer Architect

Al bijna twintig jaar ontmoet ik als architect enthousiaste opdrachtgevers, die mij vragen hen te assisteren bij de verwezenlijking van hun dromen. Hun opdrachten variëren van nieuwbouw, herbestemming, verbouw en uitbreiding tot aan het maken van ontwerpen voor interieurs, meubels en meubilair. Denk aan projecten voor bijvoorbeeld kantoren, winkels en galeries, bureaus en kasten. De nadruk ligt echter op particuliere woningbouw.

De bronnen die mij daarbij inspireren zijn divers. Zoals het modernisme van het Bauhaus en Le Corbusier naast de Amsterdamse School. Maar ook de contemporaine architectuur van bijvoorbeeld Carlo Scarpa en Steven Holl naast het kleurrijke werk van kunstenaars Markus Linnenbrink en Ekrem Yalçindag prikkelen en stimuleren. Deze inspiratie werkt door in mijn denken over ruimte, detaillering en kleur. Het is aanwezig in diverse gerealiseerde projecten in o.a. Amsterdam, Badhoevedorp, Houten, Bussum en Rotterdam.

Inmiddels zou je dan ook kunnen zeggen dat ik met mijn bureau, ir. Schelto Doyer architect, een specialist met oog voor de wensen van mijn opdrachtgevers ben.

Bouwen is een kwestie van vertrouwen en samenwerking tussen opdrachtgever en architect met als doel uw wensen met de hoogst mogelijke kwaliteit te realiseren.
Voor mij zijn de belangrijkste aspecten van die samenwerking het elan en de betrokkenheid van mijn opdrachtgevers. Die zorgen voor een mooie interactie die mij in staat stelt een passend ontwerp te maken.

De kernvraag van mijn werkzaamheden is dan ook: hoe verbind ik de betrokken partijen en beweeg ik hen in de richting die het ontwerp realiseert, op tijd en voor het afgesproken budget?

Om dit bereiken doe ik alles zelf. Door de één-op-één contacten met mijn opdrachtgevers kan ik hen de service verlenen die ze verdienen. Het resultaat – een gelukkige opdrachtgever, tevreden met een mooi en inspirerend gebouw – bevestigt mijn functie als architect: ir. Schelto Doyer architect, dé specialist die staat voor de belangen van zijn cliënt.

Bent u geïnteresseerd geraakt? Bel: 020 625 12 48. Ik zie uit naar een ontmoeting met u. Velen gingen u voor. Lees over hun ervaringen.

Schelto Doyer, architect


Klantenervaringen

"Bij de keuze van een architect kwam Robarts Clinical Trials bv. uit bij het bureau van ir. Schelto Doyer architect. Vakkennis, professionaliteit en serviceverlening voor een aantrekkelijke prijs. Voor ons voldoende factoren om met architect Doyer in zee te gaan. Tijdens het ontwerpproces bleken Schelto’s creativiteit en visie een goede aanvulling te zijn op hetgeen wij voor ogen hadden. Hij doorziet alles tot in de details en stond ons met raad en daad bij. Zijn goede communicatie, verslaglegging, korte lijnen, betrouwbaarheid - altijd bereikbaar voor snel overleg - zorgden voor een geslaagde samenwerking. Bij een volgende gelegenheid zal Robarts weer gebruik maken van zijn diensten."
[bekijk project]

Gea van Laar - office manager, Robarts Clinical Trials bv.

ir. Schelto Doyer Architect | Boekenkast En Bureau Eengezinshuis Houten

"Ik had één wens: een grote eettafel. Daartoe moest wel verbouwd worden. De kwaliteit van Schelto schuilt erin dat hij, vanuit mijn vage gedachte, iets heel bijzonders en eigenzinnigs, passend bij mij, gemaakt heeft. Er was aandacht voor detail, een goede communicatie, en een zakelijke zorgzaamheid die weldadig aanvoelde."
[bekijk project]

Ineke Graamans
ir. Schelto Doyer Architect | Boekenkast En Bureau Eengezinshuis Houten

Schelto Doyer: een minutieus architect in planning, uitvoering en creativiteit, die alle scenario’s op een rijtje zet en tot in de kleinste details nagaat. Er is niets dat aan Schelto’s aandacht ontsnapt. Als hij aan een project begint, zoals bij de renovatie van ons monument, zal hij niet rusten voordat hij alle ‘ins’ en ‘outs’ onder controle heeft. Schelto heeft een grote kennis van zaken wat betreft regels in de bouw en de omgang met aannemers. Wij van de V.V.E. zijn dan ook zeer tevreden over zijn werk als architect en super visor.
[bekijk project]

Ivo Biegman

ir. Schelto Doyer Architect | Uitbreiding Eengezinswoning Met Woonkeuken En Badkamer Badhoevedorp Jaren 30 Twee Onder Een Kap

"Schelto Doyer maakt niet alleen fraaie ontwerpen maar is ook een architect in de klassieke zin van het woord. Niet veel mensen weten dat een architect voor de belangen van zijn opdrachtgever(s) moet staan, bijvoorbeeld tegenover de aannemer en onderaannemer. Wij hebben gemerkt dat Schelto dat voor ons steeds goed gedaan heeft. Natuurlijk zonder de goede sfeer op de bouwplaats nadelig te beïnvloeden."
[bekijk project]

Marcel de Groot
ir. Schelto Doyer Architect | Uitbreiding Eengezinswoning Met Woonkeuken En Badkamer Badhoevedorp Jaren 30 Twee Onder Een Kap

"Schelto weet je eigen ideeën altijd te verbeteren. Bovendien is hij zeer goed in staat een complex probleem te analyseren en diverse opties te ontwikkelen die tot een oplossing leiden. En dan wordt het heel bijzonder, met mooie details. Schelto’s werkwijze is degelijk en zorgzaam, afspraak is afspraak en zorgt voor heldere communicatie."
[bekijk project]

Janneke Graamans